Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Nowa publikacja naszych pracowników Raport pt. Strategia "Od Pola do Stołu" w sektorze przetwórstwa spożywczego

2022-08-08

 

 

Niezmiernie miło nam poinformować, że nasi procownicy Pani dr hab. Iwona Szczepaniak, prof. IERIGŻ PIB oraz Pan dr inż. Piotr Szajner przygotowali raport pt. Strategia „Od Pola do stołu” w sektorze przetwórstwa spożywczego.

Raport zawiera kompleksowe objaśnienie założeń oraz celów zmian wdrażanych w sektorze rolno-spożywczym w ramach Europejskiego Zielonego Ładu. Opisane są w nim planowane zmiany w szerokim kontekście uwarunkowań funkcjonowania polskiego przemysłu spożywczego, z uwzględnieniem tematyki związanej zarówno z produkcja żywności, jak i jej przetwórstwem. Sytuację w Polsce przedstawiono na tle uwarunkowań rynku europejskiego jako całości. 

Opracowanie stanowi diagnozę wstępną, która będzie podstawą współpracy Fundacji Gospodarki i Administracji Publicznej z BNP Parisbas Bank Polska i zostanie włączona do przedsięwzięć realizowanych w ramach kampanii Open Eyes Economy.

Publikacja została wydana przez Fundacja GAP we współpracy z BNP Paribas Bank Polska oraz Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – PIB.

 Raport dostępny jest za darmo na : https://oees.pl/strategia-f2f/.

 Zapraszamy do lektury!

 

 

 

 

 

 

 

Utworzył
Paweł Szczepanik
2022-08-08
Opublikował
Paweł Szczepanik
2022-08-08
Modyfikacja
Paweł Szczepanik
2022-08-08
Odwiedzin: 340