Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Studia i Monografie

Nr 176 Rynki rolne i żywnościowe w dobie innowacji cyfrowych

Autorzy:
Szczepan Figiel
Rok publikacji
2019
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
196
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-801-8
ISSN:
0239-7102
DOI:
Objętość:
ark. wyd. 12,42
cena:
48,00 zł (wersja elektroniczna)
48,00 zł (wersja papierowa)

Opis:

Monografia stanowi syntezę wyników różnych prac badawczych. Ogniskują się w niej zwłaszcza przemyślenia i wnioski, zarówno o charakterze dedukcyjnym, jak i indukcyjnym, wypływające z wyników tych prac. Dotyczą one przede wszystkim wpływu innowacji cyfrowych, których głównym przejawem są technologie internetowe, na funkcjonowanie rynków rolnych i żywnościowych. W monografii w pierwszym rzędzie została ukazana cyfrowa natura współczesnych innowacji i będący ich wynikiem rozwój różnych modeli handlu elektronicznego oraz lawinowy wzrost zasobów informacji. Następnie przeanalizowano potencjalny wpływ Internetu, będącego głównym nośnikiem innowacji cyfrowych, na funkcjonowanie rynków rolnych i żywnościowych. Na tej podstawie określono skutki tych innowacji dla efektywności funkcjonowania towarowych rynków rolnych oraz rynków produktów żywnościowych.