Wydaje się że używasz starej wersji przeglądarki! Rekomendowane przeglądarki (lub w wersji wyższej): Internet Explorer 9 v.9 Mozila Firefox 8 v.8 Google Chrome 15 v.15
Informacje o cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce cookies"

Publikacje Programu Wieloletniego 2015-2019

Nr 67 Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3)

Autorzy:
Iwona Szczepaniak (red. nauk.)
Rok publikacji
2017
Miejsce wydania:
Warszawa
Stron:
214
Oprawa:
B5
ISBN:
978-83-7658-709-7
ISSN:
Objętość:
ark. wyd. 14,6
cena:
bezpłatna wersja elektroniczna

Opis:

DOI:10.30858/pw/9788376587097

Celem pracy jest ocena konkurencyjności polskich producentów żywności i jej wybranych determinant.

 


ROZDZIAŁY:

DOI:10.30858/pw/9788376587097.1

Kosior K., 2018: Wpływ uwarunkowań makroekonomicznych, politycznych i społecznych na konkurencyjność sektora żywnościowego w Polsce w kontekście procesów globalnych, w: Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3), (red. I. Szczepaniak), seria „Monografie Programu Wieloletniego”, nr 67, IERiGŻ-PIB, Warszawa, s. 9-44.

DOI:10.30858/pw/9788376587097.2

Szczepaniak I., 2018: Przewagi komparatywne w polskim handlu produktami rolno-spożywczymi, w: Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3), (red. I. Szczepaniak), seria „Monografie Programu Wieloletniego”, nr 67, IERiGŻ-PIB, Warszawa, s. 45-80.

DOI:10.30858/pw/9788376587097.3

Ambroziak Ł., 2018 : Ceny relatywne w polskim eksporcie produktów rolno-spożywczych do krajów Unii Europejskiej, w: Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3), (red. I. Szczepaniak), seria „Monografie Programu Wieloletniego”, nr 67, IERiGŻ-PIB, Warszawa, s.81-106.

DOI:10.30858/pw/9788376587097.4

Bułkowska M., 2018: Umowy o wolnym handlu UE z Ukrainą, Gruzją i Mołdawią a konkurencyjność polskich producentów żywności, w: Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3), (red. I. Szczepaniak), seria „Monografie Programu Wieloletniego”, nr 67, IERiGŻ-PIB, Warszawa, s. 107-131.

DOI:10.30858/pw/9788376587097.5

Tereszczuk M., 2018: Działalność promocyjna jako czynnik konkurencyjności polskich producentów żywności, w: Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3), (red. I. Szczepaniak), seria „Monografie Programu Wieloletniego”, nr 67, IERiGŻ-PIB, Warszawa, s. 132-151.

DOI:10.30858/pw/9788376587097.6

Henryk Runowski, Wicki L.: Postęp biologiczny w rolnictwie i jego wpływ na konkurencyjność producentów rolnych, w: Konkurencyjność polskich producentów żywności i jej determinanty (3), (red. I. Szczepaniak), seria „Monografie Programu Wieloletniego”, nr 67, IERiGŻ-PIB, Warszawa, s. 152-197.